Jumaat, 18 April 2014

Sesi Luahan Perasaan...

Assalamualaikum...

Sesi meluahkan perasaan yg terpendam...heheheee...
mlm tadi, agak2 jam 9.10 tu lepas habis sesi mengemaskan sinki dan dapur, saya pun ke depan tgk tv..semlm makan mee hailam ajer so tak banyak sgt lah pinggang-mangkuk dan peralatan yg nak dibasuh dan dikemas...
saya nie jarang2 sgt berkesempatan lepak2 dpn tv waktu mlm2 gini, tak sempat dik oii...
Tu pun, Husna yg tarik tangan saya...beriya2 dia mengajak...
"mama...jom la duduk depan..." katanya berkali2..
( ayat nie dah selalu sgt dia ckp...dah selalu sgt saya dgr dan tiap2 hari pasti ada...)
Dah tu duduklah saya kat dpn tu mengadap tv...tgh tayang drama Melayu...pelakonnya yg hero dan heroin tu saya tak kenal...tanya Kak Long, cerita apa nihh...
"..cerita  Romi Cinta Julia..mama ".. terima kasih yer Hafiz Hafizol..
Ehhh!..ehhh!!!...apa la diaorang nie...asyik2 begaduh ajer laki bini...buat malu ajer...detik hati saya..
Watak isteri tu selalu sgt ulang2 ayat yg mengatakan suami dia yg menyebabkan anak dia mati, anak diaorg jugak tu..masa itu masih dlm kandungan lagi, baru 5 bulan ajer pun...
grrr..grrr...geram sungguh2 saya masa tu....dgn watak isteri dia tu ler, kurang ajar dgn suami...
...sambil tu membebel2 lagi...sapa la buat cerita nie...ada ker org cam gini kat dunia nie...
..perempuan tu sakit mental kronik ker haper..org nie tak boleh terima ketentuan Ilahi lah, dan mcm2 lagi...
( ..pop pet... pop pet...pop pettt......mengalahkan pengulas sukan, tapi ini pengulas drama melayu ok...)
Tambah lagi saya bengang...yg watak si suami tu pulak, baik sgt2....sabar ajer dia melayan karenah dan perangai isteri dia tuuu ...ada lagi babak2 yg lebih membuatkan saya tambah geram, waktu isteri tu menampar kawan ofis suami (suzana) kat padang tu...tak boleh terima ler akal saya nie...geram...gerammm...
Kiranya semua pelakon tu berjaya lah dlm lakonan mereka, sampai membuatkan saya menyampah dan marah2..
(..lambat plak rasanya nak tunggu drama tu tamat smlm..)
emmmm...itulah ajer luahan perasaan saya, ter emosi ler...hikhikhikk...
************
ptg semlm sampai jugak putu nie ke rmh saya, ada org teringin nak rasa...

 sebungkus ada 5 ketul...tak sama panjang lak tu, harga RM3.00 
la nie dah ada 2 gerai tepi jln jual putu nie, satu kat depan STAR, jln nak ke Tmn Cempaka dan satu lagi kat tepi padang tapak pasar malam Rapat Setia tu...
sedap ker?...emmmm...maaf, saya tak sempat rasa..
ini lak mee hailam mlm tadi, habis sebungkus mee sekali hadap..
jus mempelam, mempelam tu ambik dr rmh wan yah (Malim Nawar)..



jus tembikai..


cerita jus2 nie dtgnya dr hari ahad minggu lepas lagi ..lepas jln2 kat UO tu memasing dah dahaga...singgah Restoran Simpang Tiga order air shj...








6 jenis air ajer...RM32.15
Lepas ini beli ajer buah apa yg kita suka, balik rmh blender.....
Ok, jumpa lagi..

11 ulasan:

  1. paling best tang air jus buah2an mmg nampak fresh abis !

    BalasPadam
  2. buat sendiri lagi best..nak minum banyak mana pun boleh..

    BalasPadam
  3. relaks kak, hehe. yus tak tengok pun cerita romi cinta julia tu.
    wahhhhh... kenapa makanan... terliurnya..
    especially air tembikai dengan mee hailam tu. my favourite T^T

    BalasPadam
  4. Putu bambu tu selalu makan kat Rawang...sedap...bukan nak promosi tapi dah tengok gambar tu... terliur le pulak.

    Pasal drama tu, mmg diaorg buat watak2 mcm tu supaya kita lekat kat depan tv

    BalasPadam
  5. Terbaca ulasan drama yg teremosi tu... Zumal singgah dr list blog Mia Liana :)

    BalasPadam
  6. aishhh farah selalu lupa tengok cerita romi cinta julia tu.
    milkshake, emm sedapnya.
    akak duduk kat perak eh? hihi high 5! :D
    done follow akak #34 :))

    BalasPadam
  7. salam singgah dan kenal dari http://www.mialiana.com/2014/04/senarai-url-blog-3.html... saya follow sini juga, jemput singgah ke www.bubblynotes.com

    BalasPadam
  8. macam sedap ja air tu...

    just blogwalking kak...dari url kak mia liana

    BalasPadam
  9. Kdg kdg je tgk citer tuh..kuang hajo bini die...

    Singgah n follow sini...dr segmen mialiana

    BalasPadam
  10. Ada org baik, mesti ada yg x baik, ada yg jahat jgk

    BalasPadam
  11. terima kasih kpd kekwn yg baru singgah dan follow saya..insyaallah saya akan cuba follow blk yer..
    eyqa: sorry yek, posting saya ni campur2...
    fir: putu tu rasanya biasa ajer, klu saya lah...sedap lg rasa putu yg biasa jual kat pasar mlm tu..
    Ahmad Zu: terima kasih..
    farah: yer..saya duduk perak...ipoh mali...hehehee..
    FWW, aRz, Mimi dan PB: insyaallah saya cuba follow yek...

    BalasPadam