Jumaat, 9 Januari 2015

Che Ta mahu Aaisyah jadi ustazah

Usianya baru mencecah dua bulan tetapi kehidupan Aaisyah Dhia Rana, anak aktres Rozita Che Wan dan Zain Saidin dilimpahi dengan kemewahan dan glamor. Lihat sahaja majlis akikah dan kesyukuran Aaisyah yang berlangsung di Hotel Royale Bintang Damansara pada malam Rabu lalu yang akan turut disiarkan dalam program Pureen Chak Chak.

Dewan tempat berlangsungnya majlis akikah itu dihiasi indah umpama sebuah majlis perkahwinan dan tumpuan sudah tentu diberikan kepada si kecil Aaisyah yang dikagumi oleh setiap orang yang hadir dengan kecomelan wajahnya.

Rozita atau Che Ta, 42, yang ditemui pihak media pada majlis berkenaan sedar dengan perhatian yang diberikan khalayak kepada anaknya. Meskipun pada peringkat awal dia bersikap terbuka untuk berkongsi kebahagiaan bersama peminat dan tidak kisah andai suatu hari anaknya itu mengikuti jejak langkahnya bergelar selebriti, tetapi sekarang baik Che Ta mahupun Zain bertukar fikiran.

Bagi mereka, lebih baik untuk Aaisyah tidak terlibat dalam dunia seni selepas melihat perhatian melampau yang diberikan khalayak boleh bertukar menjadi negatif.
“Sebelum ini memang saya tidak kisah jika dia mengikut jejak langkah kami, tetapi sekarang kami bertukar fikiran. Kalau boleh saya mahu Aaisyah menjadi ustazah, tetapi kita hanya merancang, masa depan tidak boleh diramal. Ketika kecil ini saya tidak kisahlah andai dia menjadi model iklan atau duta produk kerana dia masih kecil dan tidak memahami apa yang berlaku.

“Tambahan pula penggambaran iklan biasanya mengikut jadual waktu bayi. Bagi saya tidak salah untuk Aaisyah memiliki pendapatan sendiri pada usia dua bulan. Wang yang diperoleh akan disimpan dalam akaun banknya, apabila dia berusia 18 tahun, dia sudah kaya dengan pendapatan sendiri,” ulas Che Ta yang memberitahu Aaisyah kini merupakan duta kepada butik Mothercare.


Artikel Penuh di SINI. 

1 ulasan: